Качалка для чайників. Частина 1. Інтро.

Усім привіт, мої товстенькі та дрищавенькі любителі фейсбучика. Раз ви це читаєте, значить, надумали послухати дядька Кольта і перестати дрищувати, та вирішили записатися в качалку. Пристібайтеся, вмикайте Napalm Death чи Hatebreed, і поїхали!
ПОПЕРЕДЖЕННЯ:  надчутливим сніжинкам, нєжинкам, любителям політкоректності та бадіпозитиву вкрай не рекомендую читати далі. Тут не буде ніякого жування шмарклів і safe-space, тільки жестяк і чиста правда. Жирдяїв називають жирдяями, дрищів – дрищами, і т.д. І не кажіть, що я не попреджав! Наступна інфа актуальна як для хлопців, так і для дівчат.

Отже, з чого почати?
Для початку треба вирішити, чим ти хочеш займатися. Варіант «просто підтягнути фізичну форму» не підходить. Це дія заради дії, тобто повна маячня, чого я рішуче не одобрюю. Постав собі мету: чого я хочу? SPOILER ALERT: думається мені, що раз ти тут, то хочеш підкачатися, мати гарне і сильне тіло, і щоб дівчата/хлопці дивилися на тебе і дико стікали слиною. Вгадав, еге ж? Тоді для тебе є 1 з 3 варіантів:
1. Бодібілдинг.
2. Кросфіт.
3. Пауерліфтинг.
4. Стронгмен.
Що це за незрозумілі слова? Для детальних пояснень є Вікіпедія, тут коротко:
Бодібілдинг – будь, як Шварцнеггер. Достобіса м’язів, виглядає гарно, бери участь у «Містер Олімпія». Бодібілдери виглядають найгарніше.
Кросфіт – суміш тренувань на силу та витривалість. Великих м’язів не накачаєш, зате вкупі з муай-тай зробиш з себе машину смерті.

Пауерліфтинг – хто пожме важчу штангу. Важка атлетика, коротко кажучи.

Стронгмен – будеш, як Гора з «Гри престолів». Ні, не зомбі-упир з синьою пикою, а будеш величезним, сильним і зможеш дотягнути сухогруз до порту, якщо у нього мазут закінчиться. Плюс зможеш робити гарні шоу і на тому мати гроші.

Кожна з дисциплін має свою специфіку і свою методику тренувань. З цього немає чогось гіршого чи кращого, вони просто різні, бо кожна ставить перед собою різну мету. Ми будемо говорити про бодібілдинг, бо, як на мене, він єдиний з перелічених варіантів, доступний не професійним спортсменам, в якому можна реально добре просунутися без надзусиль. Якщо хто думає, що бодібілдинг це обов’язково хімка, стероїди, анаболіки і тому подібне, то розслабтеся, це не так.
Правильний бодібілдинг це побудова тіла, оптимально пристосованого для досягнення головних життєвих цілей. У цьому випадку люди використовують бодібілдинг як інструмент успішності, всебічного саморозвитку, самовдосконалення і продуктивного довголіття. Звісно, є ще спортивний бодібілдинг(типу Шварцнегер), а також бодібілдинг неадекватний і поїхавший. Кожному своє.
З термінами розібралися. Тепер з найпоширенішими міфами.
1. Стероїди, анаболіки, хімка – НЕ обов’язкові. Можна розкачатися і без них. Це точно, і не слухайте балаболів, які кажуть інакше.
2. Бодібілдинг перетворює дівчат на хз що(тут має бути ілюстрація у вигляді монструозного бабомужика, яких так багато в неті). Дикий брєдпіт!! Ті картинки це дурнуваті дівчата, які їли занадто багато хімки і кололи тестостерон. Перебор у будь-якому ділі це недобре. Адекватний бодібілдинг тільки покращує дівочу фігуру, і то покращує настільки дико, що тренуватися в одному залі з дівчатами-атлетками це доволі, хм, проблематично 
3. Усі качкИ тупі і помішані на спортзалі. Є і такі, але, переважно, атлети це ті ще розумашки. Вони також мають високу самодисципліну і мотивацію.
4. Це дуже дорого і довго. Це не настільки дорого, якщо оптимізувати фінанси і перестати транжирити гроші на півас, модні шмотки та інше непотрібне лайно.
5. Бодібілдери невитривалі, купа м’язів, в сили немає. Гигигиги)) Побийтеся колись із бодібілдером, гляну я на вас тоді.
6. Протеїн це хімка і стероїди. Дурня! Протеїн це спортивне харчування, цілком собі натуральне.

Бодібілдинг відкритий як для дрищів, так і для жирдяїв. Кожному приведе його тушку до нормального стану.
Власне, спортзал це тільки частина цілої картини. Двома іншими є харчування і сон. Хтось сказав: якщо хочеш бути чемпіоном, то тренуйся, як чемпіон, жери, як чемпіон і спи, як чемпіон. М’язи ростуть під час відпочинку, особливо під час сну. Тому забудь і думати про спортзал, якщо спиш по 4 години на добу. Також не варто себе виснажувати надмірними тренуваннями(про режим поговоримо наступного разу).
Жрачка. Дивлячись, що тобі потрібно, такою і має бути дієта. Мені завжди актуальним було похудання, тому я маю дієту, де мало вуглеводів. Якщо твоя грудина уже пробиває шкіру, а вітер зносить на вулиці, жрачка має бути зовсім інакша, набагато калорійніша. Це теж тема окремої розмови.

Залізо. Необов’язково відразу записуватися у найкрутіший фітнес-центр твого Задрипанська. Усі найкрутіші атлети починали з качалок із пліснявою на стінах , іржавими грифами та блінами. Хоча якщо маєш гроші, то, звісно, чим кращий спортзал, тим кращими будуть тренування.
Необхідно мати програму тренувань. Тренуватися без програми я тобі забороняю! Також, якщо є можливість найняти тренера, так і зроби. Про програму ми також поговоримо іншим разом, бо я вас і так уже втомив цим трактатом.
Крім того, якщо ти особливо ніяким спортом не займався, а найважче, що переносив, були книжки і ноутбук, то ультимативно рекомендую 2 тижні перед спортзалом походити на плавання чи бігати, щоб привести тіло до кондиції.

Далі буде. У наступній статті ми поговоримо про жрачку і як правильно скласти свою дієту, а також про спортивне харчування та хімку. Папуськи, хлопці й дівчата(особливо дівчата 🙂

Володимир Галишин (Кольт) спеціально для проекту #Спробуй – бігай з нами!

Цей запис опублікований в категорії Uncategorized. Дата: . Автор: Трибун Шериф.

Вгору