На Львівщині стартував “Легіон 18”

10 серпня у Львові розпочався Крайовий виховно-вишкільний табір “Легіон 18”. 84 учасника прибули в парк ім. Богдана Хмельницького, щоб випробувати свою міць, відшліфувати характер та отримати практичні навички з військової спеціалізації.

Фото Петра Задорожного

Фото Петра Задорожного

У перший день табір побував на екскурсії в Академії Сухопутних Військ, пройшовся Львовом, відвідав Личаківське кладовище, де пройшло відкриття табору та вшанування пам’яті патрона цьогорічного табору, Сотника “Легіону 11”, друга Гарта (ст. пл. скоба Віктора Гурняка, ОЗО), що загинув поблизу 31 блокпоста у жовтні 2014 року.

Фото Петра Задорожного

Фото Петра Задорожного

 

“Легіон 18” присвячений пластунам-легіонерам, що загинули у боротьбі за Україну. На таборі є 8 роїв (гуртків), що діляться на 2 чоти. Патронами чот є легіонери Євген Подолянчук (Скаут) та Микола Гордійчук (Гризун) – загиблі пластуни, які плекали дух Легіону на східному фронті.

Цього року Легіон актуальний, як ніколи, адже наші країна перебуває у стані, нехай не оголошеної, але війни. Коли, як не зараз, нам готувати молодь до оборони рідної землі, виховуючи здоровий патріотизм, мудрість, шляхетність, відвагу та лідерські якості.

Інструкторами на таборі будуть вояки АТО – приятелі серця Кульок, Кабул, Кук, Гуру, Юскіф та інші.

Всі фото – Петра Задорожного

Цей запис опублікований в категорії Uncategorized. Дата: . Автор: Андрій Овчарук.

Вгору